Mereka Sudah, Awak Bila Lagi??

~~Welcome~~

Ini adalah blog peribadi kepunyaan seorang perempuan kampung :)

Thursday, April 18, 2013

Edisi Release Tension

Assalamualaikum wbt....

Baru-baru ni mood aku ke hutan laut sikit. Sikit je. Haha. Pasaipa?? 

Haaa..nampak tak? Suka hati je kate kite pregnant, huhu
Mula-mula aku ingatkan sebab dia nampak perut aku buncit ke hape. Rupanya pasal baju aku je..jerr? Ek eleh pakcik ni...orang mengandung je ke yang pakai baju longgar, takde shape ni??Hishh memang spoil mood orang je =.=

So, weekend itu aku ke Giant, Nilai. Shopping sebagai terapi diri dan penghilang stress! (Ye ye je). Lagipun memang nak beli barang-barang keperluan pun, hihi. Barang-barang keperluan tu sebenarnya banyak barang-barang kecantikan/penjagaan diri je.kihkihkih.

1. Melt Away Stress Daily Calming Lotion

Kemain over ahkak ni, beli lotion pun "Melt Away Stress" tu, hahahaha. Shuh shuh pegi jauh-jauh stress, jangan datang padaku! Moga takde lagi orang yang akan kata aku pregnant,kihkihkih. Dan moga perot tak boncet..tetttttttttttttttt (takut orang salah paham sebab fizikal perot,hahaha)



2. Colgate Optic White


Haaa..ini lagi tak boleh blah. Colgate Optic White Uolls. Memang aku ngidam nak beli ni sejak blogger-blogger up entri diorang pegi event Colgate dan dapat jumpe Fazura face to face tu. Aku memang suke Fazura ni,dah la cantik, gosip pon tak banyak, record clean aje..macam gigi dia, putih kemain. Aku aim nak gigi putih cam dia. Nanti boleh la aku pakai lipstik Merah Makngah macam cik Fazura pakai..hahahahaha

Aku beli yang size kecik comel lote je ni..murah sikit (RM 5.99) ^_^

Nanti bila gigi dah putih macam Fazura aku pakai lipstik merah makngah tu dan upload gambar tu ye. Sabar please, hahaha (macam orang hadap sangat nak tengok kannn..)


3. Syahirah Krim Kecantikan

Lately ni, aku perasan yang aku dah gelap sikit. Dah lame aku abaikan benda-benda kecantikan ni. Aku hanya pakai pembersih muka je. Itu je. Krim kecantikan semua dah tak guna untuk jangka masa yang lama. Dahla sekarang panas terik kemain. Habis kulit rentung,hahaha.

4. Pantene Conditioner Hair Fall Control
Dan yang ni, aku saje try test tengok ok tak. Sebenarnye aku ni pakai Dove. Overall Dove ok je sebab dulu rambut aku kasar, tapi sekarang dah ok dah, takdelah kasar macam berus gosok periuk tu. Hehe. Tapi satu je masalahnye..rambut aku gugur. Walaupun pakai Dove Hair Fall Control..tetap gugur dengan banyaknya :(

Jadi aku cuba la tengok Pantene pulak. Dah lame betul aku tak gune Pantene. Bau shampoo/conditioner die sekarang wangiiiiiiiiii sangat. Iolls suke sangaaaaat..weee :))

So..ini adalah tempoh percubaan. Aku akan tunggu dan lihat hasilnya sendiri. Sori yang ni aku takkan upload gambar ye.kahkahah



Ok. Cukup hari sabtu punye cerita. Sekarang nak cerita hari ahad punya agenda pulak...

Dalam pukul 10 malam, si Ima call kate nak datang Nilai esok (ahad). Whaat?? Eh eh budak ni, bukan nak inform awal-awal. Buatnye aku takde kat Nilai cane?hahaha. So aku pon bagi la depa maps. Sebenarnye maps tu untuk ke tempat praktikal aku. Tapi disebabkan aku tinggal nearby, aku suruh diorang follow maps tu. Insyaallah senang nak carik.

Dari kiri: Fatin, Ima, Fara, Tiha
Terima kasih kawan-kawan sudi datang jenguk aku kat sini. Susah-susah je. Hihi. Mula-mula kita pi isi perut dulu. Masing-masing dah lapar kan. Aku ajak diorang pegi Giant je la. Kat luar Giant Nilai ni banyak tempat makan, Burger King ade..Ayam Penyet ade,.Old Town White Coffee ade.. Punyelah jalan dari satu kedai ke kedai lain..sampailah ke hujung sane, pastu patah balik..tak jugak decide nak makan kat mane. Last-last masuk Noodle Station =) Tapi takde gambar kat sini.

Lepas ke Noodle Station, pi melantak Snogurt pulak +_+

Snogurt, Putra Nilai
Kat Snogurt ni diorang bagi taste dulu perisa-perisa yang ade. Pastu baru decide nak beli yang mane. Siap ade game ape ntah nama dia yang ade ular ngan tangga tu, hihi. Tapi kena beli 500g ke atas ke camne ntah kalau nak main game tu. ohh lupekan ajelah, fokus nak makan je ni,hihi.

Tiha dah melantak dulu..haha
Fara: "Eh si Ima ni aku tengah cakap ko main phone je" hehe
Fatin senyum je makan,haha
Suke sangat amik gambar sambil tutup mulut,hihi
Selesai makan pe lagi, jalan-jalan cuci mata la kat kedai-kedai area Giant tu. Then, kitorang gerak pegi Nilai Square. Memang banyak sungguh kedai-kedai jual kain ela..ingat nak beli untuk buat baju raye tahun ni tapi sebab rambang mate,tak boleh nak decide. So, tak payah la beli, nak beli tapi tak tau nak pilih mane satu pon jadi satu masalah jugak, hihi.

Sedar tak sedar dah pukul 6 pun..diorang pun nak balik dah, sob sob. Thanks la ye sudi datang sini. Siap beli buah tangan lagi,hehe

Ade coklat Daim pulak terselit situ ye,kihkih. Tq :)

Ok. Dah panjang dah aku update ni. Esok keje. Jom le tido, hehe. Gudnite!



5 comments:

wan niahix said...

Sabar je la zai... guane nak buat dh pakcik tu rase gitu... pandangan dia kan... hehehe.. yang paling penting zai dah pakai pakaian mengikut sunnah... plus, kerana Allah... tu yang penting... kalo orang lain nak kate ape... biar kan depa nak kate... hehehe...

p/s: nak pinjam colgate optic boleh? hehehe... gurau je...

"keep smiling"
^_^

zainatul abu bakar said...

Wan: Hahaha...tu le pasal. Nak pinjam? Boleh no hal punye,ni mesti nak gigi putih cam Fazura kan..kihkihkih

aiman mania said...

perempuan sensitif bila org lain lebih2 laki tegur pasal bntuk badan kan?tak apa kak....cakap terus kat dia yg kita nih menutup aurat,....


wahhhh...colgate!makin putihlah gigi dia lpas nih....konfem gigi akak putih mengalahkan fazura lpas nih..heeeheeeheeeheee......kak yuyu zulaikha pon bole kalah ......errrrmmm...girl suka sgt shopping...shopping ta ajk sekali...heeeheehee :)

zainatul abu bakar said...

Aiman: Thanks Aiman..Hehe..kak Fazura ngan kak yuyu tu sifu, tak bleh lawan kihkihkih. Eh nak join ke, bila kita nak shopping??hahaha

Mas Zull said...

assalamualaikum....sedapnya n menarik la...;)