Mereka Sudah, Awak Bila Lagi??

~~Welcome~~

Ini adalah blog peribadi kepunyaan seorang perempuan kampung :)

Tuesday, April 5, 2011

KEHADAPAN ORANG YANG XDE ADAB...

Assalamualaikum...


Ha.....mesti semua tertanya-tanya what happen zai?? Nak tau nape sy angin petang ni. Ok, cenggini citenya. Petang tadi, dalam kelas..kawan saya, dapat message dari no yang kitorang xkenal. Message tu berbunyik macam ni:

salam...(name kawan sy), ade no caterer x? nk tempah makanan...bla bla bla

kawan saya pon reply:

sape ni??

orang yang xde adab reply:

(die guna name badan beruniform yg kitorang pernah sertai)..xkisah la sape-sape pon

Fulamak! chantek ayat lu
kawan saya reply:

sori. XDE!


Lepastu, kawan sy siasat la no sape yang KURANG AJAR GILER TU. Nak tau, no sape?? No JUNIOR kitorang! Walawei...tau la kitorang ni bukan SENIOR ko lagi..tapi, xpayah la nak kurang ajar. KO, AKU, SEMUA sama je...manusia biasa. Xda beza pon...pangkat, darjat, harta, & rupe bukan ukuran dalam dunia ni. Yang penting BUDI BAHASA BEB! BUDI BAHASA.

Ni tak tau la apo ghoman eh bilo dah naik pangkat sok luso...dah jadi PUAN...agak eh tinggi la idung & lubang idung eh. Ni la..orang melayu xsoda diri.

Memang padan ngan muke dia. Dah la mintak tolong orang. Bleh plak nak eksen. Ko ingat aku heran. owhhh..perghlisssssssss! Kalo dia message aku. Ni yang aku reply:

XDE. LU CARIK LA SENDIRI!!

Fuhh....hilang kesopanan gadis melayu terakhir aku malam ni. Esok2 switch balek kepada mode perempuan melayu terakhir :))

p/s: BUDI BAHASA BUDAYA KITA






2 comments:

man said...

kena wujudkan subject "Adab Sesama Manusia"

zainatul abu bakar said...

man: bagus gak idea tu :p thanks sudi jenguk blog perempuan kampung ni..hehehe:))