Mereka Sudah, Awak Bila Lagi??

~~Welcome~~

Ini adalah blog peribadi kepunyaan seorang perempuan kampung :)

Sunday, June 16, 2013

Ada Apa Dengan "Sebenarnya Saya Isteri Dia"

Assalamualaikum wbt..

Mata masih segar bugar walaupun jam dah menunjukkan pukul 1:34 a.m. Alang-alang taknak tido lagi tu marilah kita sapu sawang-sawang yang ade dekat blog ni dengan entri baru. Hihi. 

Aku bet rata-rata penduduk Malaysia sekarang ni tengah giler dengan drama terbaru adaptasi dari novel "Sebenarnya Saya Isteri Dia". Betul tak? Oh sweet sangat si Firash tu ye. Alalalala. Nakal-nakal pun ramai orang minat.

Aku rase nanti kan..habis semua novel-novel kat pasaran ni semua nak buat drama/filem. Haha. Lepas ni dengar cite "Kampung Girl" pun akan didramakan. Dah bace? Aku baru je bace beberapa minggu lepas. Oklah not bad. Hero die pun mula-mula benci pastu suke. Hmm kadang-kadang aku rase cliche sangat la. Tapi aku pun tengah fikir..jalan cerita macam mane yang tak cliche?? Hurmmm..ni lah cabaran untuk penulis novel. Eh, aku pun ade impian nak tulis novel tau..cumenye ni lah haa tengah fikir jalan cerita macam mane yang tak cliche sangat. Huhuhu. 

Oh lupe plak..aku baru je lepas layan episod-episod SSID kat tonton.com.my. Lepastu google la pasal penulis SSID ni..kak Zura Asyfar. Then, aku jumpe blog die, hihi. Kalau nak baca boleh la [klik sini]. Boleh baca disebalik tabir masa kak zura mula-mula nak siapkan SSID ni. Banyak cabarannya..tapi pada masa yang same aku kagum dengan kegigihan Kak Zura ni nak siapkan SSID. Dengan takde laptop/pc nye, die terpaksa pinjam laptop husband dia dan mula buat keje dari pukul 12 malam sampailah ke pagi. Waaaa kagumm.


Mood: Nak contohi Kak Zura Asyfar. Semangat! yeah!



2 comments:

Jue Derella said...

Go SSID! hehe... peminat setia nih!
http://www.jderella.blogspot.com/2013/06/mesti-tengok.html

zura asyfar addy rifqhiey said...

Wawww...tq :')