Mereka Sudah, Awak Bila Lagi??

~~Welcome~~

Ini adalah blog peribadi kepunyaan seorang perempuan kampung :)

Friday, June 1, 2012

Park Ji Sung yang sporting!

Assalamualaikum wbt...

Eh cepatnya masa berlalu. Dah masuk bulan Jun laa. Aku sukeee bulan Jun. Kenapa?? sebab.....aku lahir bulan Jun laaa dan aku pon memang suka nombor 6;hehe =.=

Malam tadi tengok Running Man (RM) episode 96. Episode kali ni special sebab guest kali ni adalah Park Ji Sung, Manchester United midfielder. Hebakkkk kan RM. Park Ji Sung pon RM boleh jemput, memang daebakk!!!

Sumber : FB Running Man

Tapi..bukan Park Ji Sung sorang je guest dalam episode ni, si comel IU pon ade. Park Ji Sung ni tetiba *blushing*  bila IU muncul. 

Sumber: Soompi
 Park Ji Sung ni memang sporting dan kelakar. Dia layankan aje kerenah Yoo Jae Suk tu. Mula-mula persepsi aku tentang episode kali ni mesti tak berapa nak best sebab guestnya pemain bola sepak. Tapi aku memang betul-betul tak sangka si Park Ji Sung ni boleh adapt dengan Running Man seolah-olah dia ni seorang yang berada dalam bidang entertainment. So, aku yakin dan percaya kalau suatu hari nanti Park Ji Sung tak jadi seorang pemain bola, dia boleh masuk dalam variety line =)


Episode kali ni adalah episode yang korang tak boleh terlepas sebab memang sangat-sangat kelakar ok.

 1. Setiap seorang Running Man & IU dapat super power dimana diorang boleh guna semasa perlawanan bola sepak dengan Park Ji Sung. Haha dapat superpower yang membolehkan dia untuk terbang. Tapi kan.....macam takde guna pon superpower ni. Kelakar adelah. Dah laa dia hanya boleh bergerak ke depan dan ke belakang jer sebab guna cable nak terbang,hahaha.




Sumber :runningmanclub


2. Super power yang best aku rase antara semua Running Man adalah super power yang dimiliki oleh Ji Suk Jin dan Gwang Soo. Ji Suk Jin boleh alihkan petak gol tu ke kkiri atau ke kanan..Gwang Soo pulak boleh hentikan masa, which is super cool lah kalau nak jaringkan gol saat tu :p


Sumber: runningmanclub




 3. Part dimana Haha bagitau birthday IU 16 May. Jae Suk pulak tetiba bagi cadangan untuk kumpulkan duit bagi hadiah kat IU. Pastu, diorang semua kata buat apa kumpul duit, Jae Suk sorang pon mampu bagi IU hadiah. Yelah...Jae Suk kan MC yang popular kat Korea, mesti lah dia banyak duit. Then, Haha kata IU nak amik lesen kereta. So, dia harap dapat hadiah kereta. Sengall punya Haha. Jae Suk pulak tetiba tukar topik..hehe. Part ni aku rasa fun jugak la.


Sumber :kpopfever

*Banyak lagi lah yang menarik dalam RM kali ni =.=






NotaKaki: Jangan lupa tengok RM episode 96 [KLIK SINI]. Tak sabar nak tengok RM episode 97 (Asian Dream)









1 comment:

shera haifa said...

RM best.. baru follow 3 episod memang suka xhingat