Mereka Sudah, Awak Bila Lagi??

~~Welcome~~

Ini adalah blog peribadi kepunyaan seorang perempuan kampung :)

Tuesday, March 6, 2012

Earth Hour 2012

Don't just: Earth Hour 2012 is happening on 31 March 2012, at 8.30 - 9.30pm. Let's all make a pledge to support this event!


Assalamualaikum w.b.t :')

Aku pasti ramai yang tau ape itu Earth Hour kan,kan?? Bagi yang tak tau atau buat-buat tak tau, meh sini aku cite sikit. sikit je! hehe. Earth Hour ni adalah hari dimana kita menutup semua suis eletrik di rumah kita, pejabat, dan sebagainya selama 1 jam. Maksudnya, kita bergelap selama 1 jam...tak lama kan, sejam je. Bukan ape..tujuan Earth Hour ni adalah untuk menyelamatkan bumi akibat daripada perubahan iklim dunia.

Earth Hour ni mula dilaksanakan pada bulan Mac 2007 di Sydney, Australia. Sebanyak 2.2 juta individu dan lebih daripada 2,000 perniagaan menutup semua suis lampu dan peralatan eletrik selama 1 jam untuk menunjukkan sokongan terhadap kempen ini.

NotaKaki: Jom tunjukkan tanda sokongan kita, Earth Hour 2012 (31 March 2012), save the date! Nak minta jasa baik anda, tolong klik link warna merah atas sekali tu ye, terima kasih :DD

2 comments:

Rtp Farra Arisha said...

yeah. for sure, we all can do! ^^

Azhafizah[フィザ] said...

save our earth..^__^